Van Mierlo Truckservice

Het begin: Van Mierlo Truckservice

In 2012 richtte Evert van Mierlo -Van Mierlo Truckservice Someren- op, na 15 jaar bij diverse dealer- en garagebedrijven gewerkt te hebben was het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging. De missie was vanaf het allereerste begin al helder: het opzetten van een universele bedrijfswagengarage met een gerichte specialisatie in trucks en trailers voor transportbedrijven in Someren en omstreken. Om een begin te maken is er het eerste anderhalf jaar voornamelijk met een servicebus naar klanten toe gereden om daar op locatie reparaties en onderhoud uit te voeren. Gewapend met flink wat gereedschap, een airco machine en een diagnose laptop was er genoeg werk te verzetten. De eerste klanten waren voornamelijk transport- en grondverzetbedrijven uit de regio die een eigen werkplaats hadden. Maar het klantenbestand groeide, ook met klanten die geen eigen werkplaats hadden. Zo ontstond er een groter wordende behoefte aan een eigen werkplek.

Ongeveer rond de zelfde tijd, in 2013, starte Guul van Deursen met zijn handel in trucks, genaamd Calluna Trucks, op de kerkendijk bij de voormalige konijnenslachterij ENKI. Hier was nog een geschikte bedrijfshal bij beschikbaar van circa 220m2 en na wat onderhandelingen werd besloten om eind 2013 deze hal in gebruik te nemen. Deze werd ingericht tot werkplaats en o.a. voorzien van 2 zware hefbruggen (20 en 10 ton). Zo was er de start van de eigen werkplaats.

Uitbreiding Werkplaats

Maar het klantenbestand groeide verder en al snel was de ruimte te klein. Maar er kon uitgebreid worden. Na wat overleg en bouwkundige aanpassingen was er snel een kleine 100m2 uitgebreid. Hierdoor zat de jas weer iets minder strak en werden de mogelijkheden iets uitgebreid.

In 2016 werd de bedrijfshal weer verbouwt, maar nu grondig, en werd o.a. voorzien van een smeerput van 17 meter welke was uitgerust met een Maha remmentestbank en spelingsdetector zodat er APK 1 en 2 keuringen uitgevoerd konden worden. Door de uitbreiding van deze diensten werd het bedrijf steeds uitgebreider. Het klantenbestand werd hierdoor groter en groter en er werden vaste medewerkers aangetrokken die nu nog steeds een belangrijke vaste waarde zijn. Hierdoor is er een hecht en vast team ontstaan wat elke dag weer voor de klanten door het vuur gaat. Zo groeide het bedrijf verder en werd het alweer snel 2019….

In 2019 is er weer (flink) uitgebreid en is er een nieuwe moderne werkplaats langs de bestaande gebouwd met daarin o.a. een aparte APK straat met een inspectieput met een lengte van 27 meter, een bovenloopkraan, hefbruggen en diverse werkplekken waar zware hefkolommen kunnen worden gebruikt.

En nu:

De totale omvang van de werkplaats is daardoor inmiddels uitgebreid naar een oppervlakte van circa 1300m2 en heeft daarlangs zeer ruime parkeer plekken voor trucks en trailers. Door deze uitbreiding is het bedrijf uit kunnen groeien naar een volwaardig -One-Stop-Shop- garagebedrijf met een 7 tal vaste medewerkers (2022) en een aantal flex krachten die het team regelmatig versterken op freelance basis.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×